OBUOLIŲ PYRAGAS SU ŠILAUOGĖMIS

73

Vanile ir cinamonu kvepiantis drėgnas obuolių pyragas su šilauogėmis – nuostabus pyragas su traškia plutele išorėje. Be jokio pridėtinio cukraus ar saldiklių.

OBUOLIŲ PYRAGAS SU ŠILAUOGĖMIS

Šis obuolių pyragas yra visiškas atradimas! Vos keli ingredientai ir jokio pridėtinio cukraus! Kai pirmą kartą paragavau negalėjau patikėti, kad tai įmanoma!
Vanile ir cinamonu kvepiantis drėgnas pyragas su traškia plutele išorėje – kas gali būti geriau?
Recepto idėją radau pas @chefbosquet Tik pakoregavau pagal save ir vuolia – neatsivalgomas pyragas jūsų dėmesiui.

Ingredientai

  • 3 saldūs obuoliai
  • 5 kiaušiniai
  • žiupsnelis druskos
  • 1 a.š. vanilės
  • 100 g avižinių miltų
  • 50 g migdolų miltų
  • 10 g kepimo miltelių
  • Sauja šilauogių (naudojau šaldytas)

Paruošimo eiga

  • Pirmiausia lengvai paplakame kiaušinius su druska ir vanile.
  • Obuolius nuskutame, išimame sėklalizdžius ir sutarkuojame per burokinę tarką.
  • Į išplaktus kiaušinius keliauja tarkuoti obuoliai, cinamonas, avižiniai bei migdolų miltai, taip pat kepimo milteliai.
  • Viską gerai išmaišome ir sudedame į silikoninę kepimo formą. (Arba turimą kepimo formą įtiestą kepimo popieriumi).
  • Ant viršaus beriam saują šilauogių ir šakute šiek tiek įspaudžiame į tešlą.
  • Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min
  • Paliekam atvėsti ant grotelių apie 15 min ir tuomet išverčiame į lėkštę.
    OBUOLIŲ PYRAGAS SU ŠILAUOGĖMIS │Desertai, Be glitimo, Pyragai
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close