Varškės apkepas su obuoliais yra viena mėgstamiausių mūsų šeimos vakarienių. Vyras ir dukros prašo iškepti bent kartą į savaitę. Būtent šis cinamonu kvepiantis apkepas yra pagardintas ne tik obuoliais bet ir mini makaroniukais, o vaikams tai ypač patinka!
VARŠKĖS APKEPAS SU OBUOLIAIS
Ingredientai
- 500 g varškės
- 100 g smulkių makaronų
- 100 g natūralaus arba graikiško jogurto
- 3 vnt. kiaušiniai (baltymus išplakti atskirai)
- 1 vnt. prinokęs bananas (arba 1-2 šaukštai cukraus)
- 5 vnt. obuoliai
- 1/2 arb. šaukštelio cinamono
- 1-2 šaukštai rudo cukraus
Paruošimo eiga
- Kepimo indą patepu sviestu ir pabarstau avižų sėlenomis arba džiūvėsėliais.
- Varškę išplaku su graikišku jogurtu, kiaušinių tryniais ir šakute sutrintu bananu (arba cukrumi).
- Makaronus renkuosi viso grūdo, išverdu juos al dente, perskalauju po šaltu vandeniu.Į varškę įmaišau išvirtus makaronus.
- Baltymus išplaku su žiupsneliu druskos.
- Tuomet į varškę įmaišau baltymus. (Nieko neatsitiks, jei baltymų atskirai ir neplaksite, bet taip apkepas bus puresnis).
- Obuolius nulupu, supjaustau skiltelėmis.
- Į kepimo indą sudedu maždaug 2 riekelėmis supjaustytus obuolius, pabarstau cinamonu bei šaukštu cukraus.
- Ant išdėliotų obuolių užpilu varškės ir makaronų masę.
- Ant viršaus išdėlioju likusius 3 obuolius.
- Obuolius pabarstau cinamono ir rudo cukraus mišiniu.
- Kepu orkaitėje 180°C ~45 min
- PASTABA: galima obuolius, varškę bei makaronus tiesiog sumaišyti ir sudėjus į kepimo indą kepti, bet tuomet vaizdas nebus toks gražus, nors skonis nenukentės 🙂
Ar jau išbandei šį receptą?
Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme #mamosrestoranas
Ačiū, kad gaminate kartu!