Pristatau Jums jos didenybę – Duoną, kurios nereikia minkyti. Ilgai bandžiusi atradau mūsų šeimai labiausiai šiuo metu patinkančią duoną. Kepiau ir vien tik iš kvietinių miltų, ir vien tik iš viso grūdo miltų, maišiau per pusę, bei įvairiomis proporcijomis įmaišiau ruginių miltų. Būtent taip, kaip šiame recepte mums skaniausia. Skonis nuostabus, pabandykit! Gal ir Jums patiks?

PUSRYČIŲ DUONA
Ingredients
- 100 g ruginių miltų
- 130 g viso grūdo kvietinių miltų
- 200 g kvietinių miltų
- 7 g druskos
- 2 g sausų mielių
- 330 g vandens
Instructions
- Sumaišau sausus produktus.
- Supilu kambario temperatūros vandenį.
- Mentele viską gerai išmaišau, kad neliktų sausų miltų.
- Uždengiu vaško drobele ar maistine plėvele ir palieku per naktį (~8val.)
- Ryte įkaitinu orkaitę iki 230°C. Įdedu tuščią uždengtą kepimo puodą ir kaitinu jį tuščią maždaug 30 min
- Tuo tarpu ant gausiai miltuoto paviršiaus mentele išverčiu akivaizdžiai pakilusią burbulėtą tešlą.
- Mentele paformuoju iki rutulio, kad visa pasidengtų miltais. Dedu į dubenį išklotą kepimo popieriumi. Uždengiu rankšluosčiu ir palieku maždaug pusvalandžiui, kol kaista puodas.
- Įkaitusį puodą išimu, dedu ten duoną kartu su kepimo popieriumi.
- Duoną šiek tiek įpjaunu su aštriu peiliu. Uždengiu puodą. Kepu 30 min
- Tada atidengiu puodą ir dar kepu 15 min
- Leidžiu bent pusvalandį atvėsti ir tik tada pjaunu.
Notes
Ar jau išbandei šį receptą?
Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme #mamosrestoranas
Ačiū, kad gaminate kartu!
