RUGINĖ SUMUŠTINIŲ DUONA

246

Ši ruginė sumuštinių duona yra visiškai paprasta ir nereikalauja ypatingų žinių ar įgūdžių. Anksčiau man duonos kepimas atrodė labai komplikuotas procesas, bet viskas nėra taip sudėtinga, kaip atrodo. Duoną namuose kepu jau trejus metus. Iš pradžių išmokau kaip pasigaminti duonos raugą ir porą kartų per savaitę kepiau raugo duoną. Pastaruoju metu duonos valgome mažiau ir atradau daug greitesnį bei mažiau pastangų ir planavimo reikalaujantį duonos kepimą. Tiesa, tai ne raugo duona. Tai duona, kurios nereikia minkyti ir net niekad negaminęs žmogus gali lengvai jos išsikepti. Tai duona, kuri visada pavyksta!

RUGINĖ SUMUŠTINIŲ DUONA

Receptas čia praktiškai toks pat, kaip ir prieš tai įkeltame Ruginės duonos recepte. Pagrindinis skirtumas tik tas, kad duonai kepti nereikalingas puodas su dangčiu!! Ši duona puikiausiai iškepa ir pailgoje duonos/kekso formoje.
traukoje esančią duoną kepiau tik iš ruginių bei viso grūdo kvietinių miltų. Duona gana sunki, na tokia tikra lietuviška😊
Įdomumo dėlei esu kepusi ir tik iš kvietinių miltų, ši duona visada pavyksta.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes

Ingredientai

  • 200 g ruginių miltų
  • 230 g viso grūdo kvietinių miltų
  • 7 g druskos
  • 2 g sausų mielių
  • 330 g vandens

Paruošimo eiga

  • Sumaišau sausus produktus.
  • Supilu vandenį ir mentele išmaišau.
  • Uždengiu ir palieku per naktį (arba ~8val.)
  • Ryte ant gausiai miltuoto paviršiaus mentele išverčiu akivaizdžiai pakilusią burbulėtą tešlą.
  • Mentele paformuoju, kad visa pasidengtų miltais. Dedu į pailgą duonos/kekso kepimo indą išklotą kepimo popieriumi.
  • Jeigu turiu laiko, tuomet uždengiu ir palieku pusvalandžiui pakilti. Jei ne, tuomet⬇️
  • Duoną dedu į neįkaitintą orkaitę, o orkaitės apačioje padedu papildomą nedidelį kepimo indą pripiltą karšto vandens.
  • Duoną kepu 220 ℃ temperatūroje (kaitinimo režimas viršus/apačia) apie 45 min.
  • Iškepus būtų gerai leisti kiek pravėsti formoje, o vėliau atvėsinti ant grotelių.
    RUGINĖ SUMUŠTINIŲ DUONA │Duona
Patiekalas: Duona
Virtuvė: European
Raktinis žodis: duona, Quick & Easy, rugineduona

Ar jau išbandei šį receptą?

Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme  #mamosrestoranas

Ačiū, kad gaminate kartu!

1254

Join the Conversation

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close